Obec Biely Kostol oslavuje 780. výročie prvej písomnej zmienky

08.06.2024 Trnava

Trnava/Biely Kostol 7. júna (TASR) - Obec Biely Kostol v okrese Trnava si pripomína 780. výročie prvej písomnej zmienky. Od piatka do nedele (9. 6.) sa na miestnom futbalovom ihrisku a v kultúrnom dome konajú oslavy. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Súčasťou osláv sú aj výstavy, ktoré približujú históriu obce. "Výstava krojov, výšiviek a fotografií ponúka jedinečnú príležitosť nahliadnuť do bohatého kultúrneho dedičstva našej obce. Vernisáž diel našich amatérskych umelcov predstavuje súčasnú tvorbu, ktorá je dôkazom, že Biely Kostol má nielen bohatú minulosť, ale aj živú a kreatívnu prítomnosť," hovorí starostka obce Iveta Paulová.

Oslavy sa začnú v piatok večer vystúpením rockovej skupiny. V sobotu 8. júna bude program pokračovať oficiálnym otvorením, príhovorom starostky a ďalším programom. V nedeľu budú oslavy ukončené svätou omšou v kostole Krista Kráľa.

Pri príležitosti 780. výročia prvej písomnej zmienky vydala obec aj suvenír v podobe eurobankovky s nulovou hodnotou. Vyobrazená je na nej dominanta obce, ktorou je kostol.
 

Vyberte región

mark